Brood assortiment

Wit brood

Witbrood bus of vloer
Witbrood is brood gebakken van tarwemeel waar de kiem en de zemel geheel uit zijn gezeefd of gebuild. Wittebrood wordt in Europa al duizenden jaren gegeten.

Tijger
Tijger witbrood wordt gebakken van tarwebloem; de kiemen en zemelen van de tarwekorrel zijn hier uit gezeefd. Bij melkwit wordt 6,25 % melkpoeder toegevoegd. De kenmerkende korst ontstaat door deze te bestrijken met een laagje rijstebloempap.

Desembrood
Desem is een mengsel van bloem, water en verschillende melkzuurculturen. De factor tijd speelt een grote rol in het natuurlijke rijpingsproces. Het deeg blijft minimaal 20 uur fermenteren(is rijpen). Deze broodsoort wordt met de hand gevormd en na een extra lange na-rijs gebakken waardoor het een open structuur en vooral knapperige korst krijgt.

Weite bus of vloer
Dit brood is bijna wit van kleur en los van structuur maar heeft de voedingsvezels van een tarwe brood. Erg geschikt voor kinderen die geen ‘bruin-brood’ willen eten.

 

Spekkel licht
Spekkel licht is een licht van kleur gebakken brood met zonnebloempitten gerst, roggebloem, tarwebloem en lupine.

 

Bruin/ meergranenbrood

Twentse trots
Het Twents trots brood is een meer-granenbrood met een donker karakter met als ingrediënten zonnebloempit-ten,lijnzaad,pompoenpitten en ongepeld sesamzaad.
Een smakelijk meergranenbrood speciaal ontwikkeld voor de regio Twente Met natuurlijk het Twentse ros logo!!

Bruinbrood bus
Bruinbrood is brood gebakken van tarwemeel dat toegevoegde nog zemelen bevat; de kiemolie ontbreekt. Het wordt in Europa al duizenden jaren gegeten.

Tarvo vloer of bus
Tarvo is een brood wat zeer geliefd is bij kinderen. Het speciale mengsel van de bloem geeft het brood een zeer fijn, zacht en mals karakter.

Andesbrood
Andesbrood: is een lekker midden bruin meergranenbrood vol quinoa, amaranth en spelt.Quinoa en amaranth worden verbouwd in Zuid-Amerika en samen met spelt zorgen ze voor een mooie goudbruine kleur. Andesbrood is lekker nootachtig van smaak. Rijk aan ijzer, quinoa, amaranth en spelt.

 

Het beste brood
Doordat Het beste Brood een lage glycemische Index heeft hierdoor worden de koolhydraten geleidelijker omgezet in energie waardoor er minder snel een hongergevoel ontstaat en de behoefte tot snacken afneemt.

Juttersbrood
Goudblond meergranenbrood. Rijk gevuld met pompoenpitten en geroosterde tarwekiemen. Onderscheidend van smaak met spekkige kruim en unieke malsheid.

Grof volkoren
Grof gemalen tarwekorrels zorgen voor lekker en gezond volkorenbrood. De korrels zijn minder fijn vermalen en zitten er vaak ook hele, zichtbare korrels in het brood.

Fijn volkoren
Dit brood is gemaakt van 100% volkorenmeel. De korrel is fijner vermalen dan grof volkoren daardoor makkelijker verteerbaar.

 

Sporting
Dit is het donkerste meergranenbrood. Het is uitermate geschikt voor sporters die een snelle verbranding nodig hebben. Ook voor mensen die een moeilijke stoelgang hebben is dit een uitermate geschikt brood.

 

Meergranenbrood

Waddenbrood
Waddenbrood bestaat uit fijngemalen volkoren gecombineerd met roggemeel. Bij gevoeligheid voor koemelkeiwit is dit brood de beste keuze want er wordt geen melk toegevoegd.

Zes granen sesam bus
Een heerlijk bruin brood waarin zowel granen als zaden zijn verwerkt.

Maïsbrood
Meergranenbrood van tarwe (voor de luchtige structuur) en maïs met bovenop een decoratie van maïs-gries. De maïs geeft de karakteristieke lichtgele kleur.

Vikorn
Vikorn multivitaminebrood is in eerste instantie een heerlijk mals, smakelijk en ambachtelijk meergranenbrood. Daarnaast bevatten Vikorn en Vikorn VolVezel ook extra vitamines en mineralen. Vikorn bevat de vitamines B1, B2, B12 en ijzer toegevoegd. Kortom, een heerlijk meergranenbrood, vol van smaak en vol met bouwstoffen!

 

Koolhydraat-arm
Om een brood koolhydraat-arm te maken wordt het belangrijkste ingrediënt tarwemeel geheel of gedeeltelijk vervangen door koolhydraat-arme ingrediënten. Hierbij is een verschil te maken tussen ingrediënten die van nature minder koolhydraten bevatten zoals sojameel, amandelmeel, eiwitten en noten, of ingrediënten die bestaan uit vezels, waardoor ze minder koolhydraten opleveren.

Zeebonk
Zeebonk is een meergranenbroodje in een rond bakblik gebakken met een smakelijke meergranendecoratie.

Speltbrood
Speltbrood bevat niet méér of beter eiwit dan tarwebrood, de samenstelling van de koolhydraten is vergelijkbaar, speltbrood is een iets betere bron van onverzadigde vetzuren. Mensen met een glutenallergie reageren waarschijnlijk ook op spelt (spelt is namelijk een eenjarig tarwe-ras).

Toscaans goud
Toscaans goud is een meergranenbrood met vooral de smaak van zonnebloempitten, pompoenpitten en mout.

 

Multi donker
Multidonker is een smakelijk meergranenbrood met zonnepitten als voornaamste ingrediënt.

Pompoen
Pompoen( Toscane Donker) is een robuust donker meergranenbrood met een van de belangrijkste ingrediënten pompoenpitten.

Waldkorn
Waldkorn is een smaakvol en luchtig brood. Het bevat al het goede dat granen te bieden hebben zoals voedingsvezels en bouwstoffen.

Ruwe bolster
Een donker meergranenbrood met een grof en puur karakter rijk gevuld met een variatie aan gepofte tarwe, zaden en pitten en heeft een spekkige kruim die lang mals blijft.

 

Beschuit

Bakkersbeschuit/ Beschuitbol
Lekkere Twentse ambachtelijke beschuiten volgens eigen recept bereid.

Bakkersbeschuit meerzaden
Twentse beschuit ambachtelijk bereid en rijkelijk belegd met zaden en pitten.

 

Gevuld brood

Krentenweggetje
Van oudsher is krentenwegge bedoeld als geboortegebak. Het is niet alleen bekend vanwege de uitstekende smaak, maar zeker ook vanwege de bijzonder grote afmeting van dit krentenbrood.

Herfstbroodje
Lekker broodje gevuld met vijgen dadels, cranberry, rozijnen en verschil-lende soorten granen.

Suikerbrood klein/groot
Suikerbrood is brood waarbij het suiker is meegebakken. Oorspronkelijk afkomstig uit Friesland waar het cadeau werd gedaan bij de geboorte van een dochter.

Mueslibroodje/bollen
Broodje boordevol met noten, rozijnen, kruiden, zaden en nog veel meer.