Bel naar een van onze winkels

Geef uw bestelling door aan de juiste winkel. Dan weten wij waar uw bestelling dan klaar moet staan.

Bornebroeksestraat
Winkelcentrum Schelfhorst
Bornebroeksestraat | 0546 81 21 84
Winkelcentrum Schelfhorst | 0546 - 87 23 17
Skip to content
Brood bestellen?  
  • Home
  • Over Bakkerij Deterd
  • Brood assortiment
  • Workshops
  • Nieuws
  • Contact
Nieuws

Basisinformatie brood

Brood behoort tot de basisvoedingsmiddelen. Brood heeft een vooraan-staande plek in ons dagelijks ontbijt of lunch. Maar brood heeft zich ook een weg gebaand naar de andere tijd-stippen van de dag. Tussendoor wordt steeds vaker een broodje genomen om de trek te stillen. Het is gemakkelijk te verkrijgen, eenvoudig te bereiden en bevat meer goede voedingsstoffen dan andere zoete of vette tussendoortjes en brood “vult” lekker’ .Brood is gemaakt van graan. Van tarwe bijvoorbeeld, of van spelt, haver, mais, gerst of rogge.

Daarin zitten waardevolle voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen. Het grootste deel van de voedingsvezels, vitamines en mineralen bevinden zich in de buitenste laag van de graankorrel de zogenaamde zemel.
Een ander onderdeel van buitenkant van de graankorrel is de kiem.

Deze bevat voornamelijk goede vetten, vitamines en mineralen. Het binnenste deel van de van de korrel, de meelkern of het meellichaam bestaat voornamelijk uit koolhydraten en bevat ook eiwitten.

Brood bestaat in eindeloos veel soorten, grofweg in te delen in wit, bruin, volkoren of meergranen. En brood kan op verschillende manieren gebakken worden, als busbrood, vloerbrood of plaatbrood.

Witbrood: Witbrood is er in veel varianten, Bakkers maken wit brood van bloem, het gemalen binnenste van de graan-korrel, dat de meelkern heet. Witbrood levert energie, vezels, vitamines en mineralen maar minder dan bruin- of volkorenbrood.

Bruin: Bruinbrood maken bakkers van tarwemeel, meel is een combinatie van bloem en volkorenmeel. Hoe meer volkorenmeel de bakker gebruikt, hoe rijker de smaak van het bruin brood en hoe meer goede voedingsstoffen het bevat.

Volkoren: volkorenbrood mag alleen volkoren genoemd worden wanneer het gebakken is van de hele tarwekorrel inclusief de kiem. Of het meel nu fijn of grof gemalen is, het blijft volkorenbrood. Volkorenbrood heeft de volle smaak van van graan en bevat een vergelijkbare hoeveelheid energie als wit en bruin brood maar de meeste vezels, vitamines en mineralen.

Meergranen: De naam zegt het al, meergranenbrood is naast tarwe en rogge , gemaakt van meerdere graan-soorten. Bakkers maken meergranenbrood op basis van bloem, volkorenmeel of een combinatie daarvan. Vaak worden extra zaden, pitten of noten toegevoegd.

Almelose Mölnstoete

Laatste nieuws

  • Basisinformatie brood
  • Almelose Mölnstoete

Contact

Bakkerij Deterd
Bornerbroeksestraat 284
7606 BS Almelo
Tel: 0546 - 812 184
Fax: 0546 - 531 073
Bakkerij Deterd
Winkelcentrum Schelfhorst
Binnenhof 3
7608 KG Almelo
Tel: 0546 - 872 317

info@deterd.nl

Vind ons leuk op Facebook!

Laatste nieuws

  • Basisinformatie brood
  • Almelose Mölnstoete

Foto’s

© 2018 Bakkerij Deterd - Privacy Policy - Links
Ecabo Erkend Leerbedrijf Het Beste Brood Meneba